UKK

Miksi kannattaa valita luonnollinen käsin tehty saippua kaupassa myytävän saippuan tai suihkugeelin sijaan?

Käsin tehdyt, luonnolliset Signe Seebid -saippuat on valmistettu kylmäpuristamalla, eli aineosien sisältämät hyödylliset aineet säilyvät valmistuksen aikana.

Signe Seebid -saippuoissa käytetään luonnollisia aineosia, jotka eivät rasita elimistöä tai luontoa.

Tarkoittaako luonnollisuus myös sitä, että saippuat eivät aiheuta allergisia reaktioita?

Luonnollinen kosmetiikka voi aiheuttaa allergisia reaktioita. Esimerkiksi appelsiiniöljy on valmistettu aidoista appelsiineista ja voi siten aiheuttaa allergisen reaktion henkilöille, jotka ovat allergisia sitrushedelmille. Signe Seebid -saippuoiden pakkauksiin on merkitty selvästi kaikki aineosat, joten pakkausselosteesta voi tarkistaa tuotteen sopivuuden omalle iholle.

Kuluuko luonnollinen käsin tehty saippua nopeammin kuin kaupassa myytävät saippuat?

Luonnollisia käsityösaippuoita on useita erilaisia, mutta Signe Seebid -saippuat ovat yhtä riittoisia kuin tavalliset kaupassa myytävät saippuat.

Vaahtoaako luonnollinen käsin tehty saippua?

Käsin tehtyjen saippuoiden vaahtoavuus riippuu aineosista, ja siten vaahdon määrä voi vaihdella saippuasta toiseen. Esimerkiksi oliiviöljysaippuan kuplat ovat pienemmät, ja suolaa sisältävien saippuoiden vaahto on runsaan tiivis ja kuohkea. Signe Seebid -saippuoista silkkisaippua vaahtoaa parhaiten.

Hoitavako luonnolliset saippuat ihoa?

Luonnolliset, käsin tehdyt saippuat eivät sisällä glyseriiniä tai synteettisiä haju- ja väriaineita. Luonnollisissa saippuoissa käytetään luonnollisia aineosia, kuten esimerkiksi savea, levää, suolaa, eteerisiä öljyjä, kasveja ja risiiniöljyä. Nämä aineosat ovat peräisin luonnosta, ja ne ovat ominaisuuksiltaan ainutlaatuisia. Esimerkiksi savi puhdistaa ihon, ja kummelia sekä kehäkukkaa on jo vuosisatojen ajan käytetty luonnonlääketieteessä niiden tulehdusta vähentävien ominaisuuksiensa vuoksi.

Kuivattaako luonnollinen käsin tehty saippua ihoa?

Kaikki saippuat valmistetaan siten, että pieni osa rasvoista jää saippuoitumatta. Saippuoitunut osa poistaa lian ja rasvan ihosta, ja saippuoimaton öljy kosteuttaa ihoa. Kuitenkin esimerkiksi erittäin herkkäihoisten henkilöiden iho voi kuivua myös silloin, kun pesemiseen ei käytetä mitään pesuaineita. Tällöin luonnollinenkaan saippua ei kosteuta ihoa riittävästi, ja iholle on levitettävä kosteusvoidetta peseytymisen jälkeen.

Miten koostumukseltaan paksu ihovoide ja vesipohjainen kosteusvoide eroavat toisistaan?

Koostumukseltaan paksu ihovoide sisältää ainoastaan vaikuttavia aineita. Vesipohjaisissa voiteissa ensisijainen aineosa on vesi. Mikäli voiteeseen lisätään vettä, siihen on lisättävä myös säilytysainetta. Tällaiset voiteet eivät sovellu käytettäviksi talvella, sillä vesi jäätyy iholla ja voi vaurioittaa sitä.